Kom zondag in de gravelsfeer met de Unbound-avonturen van Jan "Jeanke in Amerika" Bakelants

18 uur ago
Zondag wordt in ons land het allereerste BK en EK gravel georganiseerd. De discipline is razendsnel hyperpopulair geworden en wint ook in Europa meer en meer terrein. In Amerika zal men zeggen dat zij aan de bakermat liggen van de gravelscene met Unbound Gravel als pronkstuk. Jan Bakelants nam begin juni deel aan de zwaarste graveltocht in de wereld en Ruben Van Gucht zat in zijn zog. Een videoverslag kunt u zondag in Sporza op VRT 1 bekijken vanaf 13.30 u.
sporza - Vrt

Jos van Emden blijft bij Jumbo-Visma en wordt coach van vrouwenploeg

1 dag 16 uur ago
Jos van Emden zal tijdens zijn wielerpensioen niet achterover kunnen leunen. De Nederlander krijgt een nieuwe functie bij Jumbo-Visma. Hij wordt een van de coaches bij de vrouwenploeg. Onze landgenote Lieselot Delcroix vertrekt dan weer bij de Nederlandse wielerformatie.
sporza - Vrt

Geen 2e zege voor Viviani, Portugees Leitao is hem te snel af in Kroatië

1 dag 16 uur ago
Gisteren sprintte Elia Viviani voor het eerst in lange tijd nog eens naar een ritoverwinning, vandaag greep de Italiaan er net naast in Kroatië. Rit twee draaide opnieuw uit op een massasprint, maar de favorieten werden verrast door een uitval van Iuri Leitao, de Portugees van Caja Rural. Viviani blijft wel leider in het klassement.
sporza - Vrt
38 minuten 29 seconden ago
Sporza
Abonneer op Sporza-feed